Uus BusinessTech ettevõtluskiirendi pakub idufirmadele koostöövõimalust rahvusvaheliste suurettevõtetega

03. aprill, 2014

startup wise guysStartup Wise Guys ja EAS poolt ellukutsutud uus kiirendiprogramm BusinessTech on löönud käed mitme globaalse ettevõttega, et sillutada teed ühiste ärisuhete loomiseks ning pakkuda võimalust ideede arendamiseks tunnustatud spetsialistide abiga. Augustis algav programm on suunatud kitsama nišši startupidele ning ootab kandideerima ettevõtteid, mis keskenduvad üksnes ärilt-ärile (business-to-business) mudelile. 

BusinessTech startupkiirendi on omanäoline terves regioonis, eristudes teistest programmidest oma kindla fookuse ning programmi uudse ülesehituse poolest. 4 kuulisse programmi oodatakse kandideerima firmasid nii Eestist kui ka mujalt. Tingimuseks kandideerimisel on seatud nende firmade ärimudel, mis peab keskenduma ärilt-ärile teenuse pakkumisega. 

“Vaadates Eestist lendu tõusnud startupe ning võttes arvesse Startup Wise Guys programmi eelnevaid kogemusi, saime aru, et kompetents, milles me oleme tõeliselt tugevad, on just business-to-business valdkonnas,” selgitas uue programmi tagamaid Herty Tammo, Statup Wise Guys kaasasutaja. “Eriti kindel on meie suund just pilve-, makse- ja finantsteenuste valdkonnas, kus Eestist alguse saanud Fortumo ning Transferwise on täna maailmas teenäitajaks ning NATO Küberkaitsekeskus Tallinnas on piisavaks tunnustuseks meie teadmistest.”

Peale kohalike ettevõtete on programm alustanud koostööd ka rahvusvaheliste firmadega, nagu näiteks Microsoft Ventures, PayPal ja Oracle. Lisaks mentoritele pakutakse tuge kontaktivõrgu laiendamisel ning idufirmaga sobivuse korral ka võimalike esimeste koostööprojektide alustamisega. “Nii tihe koostöö ettevõtetega, aitab aru saada, kas nende idee üldse töötab, pakub võimalust liikuda kiiresti uutele turgudele ning kinnitada ka esimene klient,” hindab Tammo programmi võimekust. 

BusinessTech investeerib igasse meeskonda 15 000€, mis katab nende elamis- ja arenduskulud. Kiirendi jooksul väisab startupe enam kui 60 spetisalisti, investorit ning läbitakse intensiivne koolitusprogramm, mis õpetab nii arendus-, müügi- kui ka ärijuhtimisoskusi. Oma õla on programmile alla pannud ka Eesti Startup Leaders Club, mis koondab edukaimaid iduettevõtete juhte.

EAS Startup Kiirendi riigihanke võitnud BusinessTech programm on loodud Startup Wise Guys kiirendiprogrammi kogemustele tuginedes, mis on tegutsenud alates 2012 aastast. Kahe aastaga on progammis osalenud kokku 24 ettevõtet 15 erinevast riigist ning nende poolt kaasatud investeeringute kogumaht ületab 4 milljoni euro piiri. Startup Wise Guys tunnustati eile, 2.aprillil Euroopa Ettevõtluse Edendamise auhindade Eesti kandidaadiks. 

BusinessTech programmi kandideerimine kestab kuni 20. maini. 

www.startupwiseguys.com