Sleepwalkers kutsub ristmeedia konverentsile

15. november, 2013

sleepwalkerRahvusvaheline tudengi- ja lühifilmide festival, mis leiab aset 19.-23. novembril, korraldab ristmeedia konverentsi ja töötuba, mis on suunatud nii tudengitele, kes õpivad filmikunsti, meediat, disaini, reklaami, turundust või ajakirjandust kui ka nimetatud valdkondade spetsialistidele, kes soovivad mõista võimalusi, kuidas ristmeediat oma erialaselt ära kasutada. Kuna sündmus toimub filmifestivali raames, siis kasutatakse võimalust, et õppida ristmeedia rakendusvõimalusi just nimelt festivali näitel.

Sündmus koosneb kahest osast – ülevaatlik ja inspireeriv konverents ning praktiline töötuba.

Toimumiskoht: Tallinna Ülikool, Nova maja, N-207

PROGRAMM

Kell 13 – 15.15 Ülevaade ristmeedia põhimõtetest, võimalustest ja parimatest näidetest Konverentsi avaesineja on Alessandro Nanì, kes tutvustab osalejatele parimate näidete abil, kuidas ristmeedia võib festivali ja filmide raames esineda. Eelmisel aastal ristmeedia tootmise magistriõppe lõpetanud Dagmar Mäe ja Hannes Sarv tutvustavad oma transmeedia projekte. London Sci-Fi festivali juht Louis Savy räägib lühidalt ristmeediast Sci-Fi festivali raames. Louis arutleb, kuidas kõik meedia platvormid võivad olla põhisihtgrupile suunatud ning neid siduvad ning kaasavad.

Kell 15.15 – 15.45 Kohvipaus Sleepwalkers FILMIKLUBIS (SuperNova Kino ees)

Kell 15.45 – 17.00 Praktiline töötuba Praktilises osas saavad osalised ise ristmeedia projekti teha. Saad seeläbi tõelise hands-on kogemuse, kuidas taolisi lahendusi luua. Gruppe juhendavad TLÜ Balti Filmi- ja Meediakooli ristmeedia eriala tudengid.

Kell 17.00 – 18.00 Töötoa raames valminud projektide tutvustamine

Ära kahtle ja tule ning osale ja vii oma loojutustamise oskused uuele tasemele!

Töökeel
Inglise keel

Esinejad

Alessandro Nanì – Alessandro on õppinud fotograafiat London Collage of Printing’us ning ta on töötanud mitmeid aastaid fotograafina. 2013. aastal lõpetas ta Balti Filmi- ja Meediakooli ristmeedia tootmise eriala cum laude. Hetkel on ta ristmeedia õppejõud nii Balti Filmi- ja Meediakoolis kui ka Tartu Ülikoolis.

Dagmar Mäe – Dagmar on Allfilmi produtsent, kes lõpetas kevadel TLÜ Balti Filmi- ja Meediakooli ristmeedia tootmise magistriõppe. Dagmar ning Tõnis Vassar käisid oma diplomitööga „Nullpunkt“ Poolas rahvusvahelisel Filmteractive festivalil ning võitsid seal peapreemia.

Hannes Sarv – Hannes lõpetas juunis 2013 Balti Filmi- ja Meediakooli ristmeedia tootmise magistriõppe. Ta asutas koos Alessandro Nani ja Andrey Kulpiniga Bloomingfern Transmedia Productions’i – esimene Eesti ettevõte, mis on pühendunud ristmeedia projektidele ja transmeediale. Praegu tegelevad nad projektiga, mis põhineb keskaegse Tallinna krimijuttude seerial – Indrek Hargla kirjutatud detektiivromaanid apteeker Melchiorist. Peale selle töötab Hannes päevalehes Äripäev ajakirjanikuna.

Louis Savy – on Londoni rahvusvahelise ulme- ja fantaasiafilmide festivali SCI-FI-LONDON korraldaja ja asutaja. Varem on ta töötanud muusikatööstuses ja tegelenud uue meedia tootmise ning ürituste korraldamisega. Viimased 13 aastat on ta juhtinud festivali Sci-Fi-London, mis toimub nüüd lausa kaks korda aastas. Sci-Fi-London on rahvusvaheline filmifestival, mis troonib teiste omasuguste seas. Festivalil on väga tegus ja sisukas kodulehekülg, kuhu postitatakse uudiseid aastaringselt.

Osalemise tingimused

Osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine kuni 19. novembrini aadressil: penjam.kadri@gmail.com

Tasu:

3EUR – kuni 15. november

5EUR – alates 15. novembrist

Täpsem informatsioon maksmise kohta saadetakse teile meilile peale registreerimist

Piletid saadaval kohapeal ning Sleepwalkers infolaudades (Astra foorumis ja Nova I korrusel)

Lisainfo:
Kadri Penjam, korraldaja
E-post: penjam.kadri@gmail.com

http://www.swff.ee/ristmeedia-konverents-tootuba/