Eesmärgiks mõnus töökoht, mitte kasum

04. november, 2013

janno siimarKõikvõimalikus vormis disaini loomisega tegelev ettevõte Velvet OÜ sai alguse ideest grillipeol, kus kolmel mehel tekkis mõte luua endale mõnus töökoht, täna aitavad mehed luua mõnusaid töökohti ka teistel.

 

“Hakkasime kolmekesi pihta minu ema köögis,” meenutab Janno Siimar, kelle sõnul ettevõtte rajamiseks suurt raha ei kulunudki, eesmärgiks oli luua endale mõnus töökoht ja teha ägedaid asju, mitte kiiresti miljonäriks saada.

“Mõnus” ei tähendanud mõistagi logelemist, vaid ennekõike väljakutseid pakkuv ja arendav töökoht, kuhu tahad igal hommikul tulla ning kust saad igal õhtul rahulikult koju minna.  Siimar märgib, et ei osanud toona unistadagi sellest, mis tänaseks on saavutatud.

Ka täna ettevõtte igapäevatöös kaasa löövad Janno Siimar, Mario Lankots ja Aivo Kallas ning tänaseks ettevõttest lahkunud Markko Karu registreerisid Velvet OÜ 2004. aasta veebruari keskel ning saatuse tahtel sai Disainiagentuuri Velvet sünnipäevaks 24. veebruar ehk Eesti Vabariigi aastapäev. “Oleme oma sünnikuupäeva üle väga uhked!” lisab Siimar. Äriregistrisse kanti ettevõte siiski päev hiljem.

Siimar õppis toona ülikoolis psühholoogiat ning tegi kooli kõrvalt tööd programmeerija ja äriarendaja tööd. Aivo Kallas töötas vabakutselise fotograafina ning Mario Lankots töötas reklaamiagentuuris tootmisjuhina.

Ettevõtte alustamiseks raha ei kulunud. Arvutid olid poistel olemas, Kallasel fotograafina ka korralik fototehnika – jäi üle vaid paar klienti leida. Esimesed kliendid leitigi tutvusringkonnast. Esimesed tööd olid lihtsamad, pool aastat hiljem sai  juba täitsa arvestatavaid töid teha. Esimene töö jõudis Kuldmuna finaali juba esimesel tegutsemisaastal, selleks oli Tallinna lennujaama kalendri päis. Velvet OÜ on disainiagentuur, mis  Siimari sõnul tegeleb disaini loomisega kõikvõimalikus vormis, brandist veebilehtedeni, raamatust messiboksideni, muuseumide siekujundusest interaktiivsete eksponaatideni, disainimata ei jää ka ettevõtete ärimudelid.

Loe artiklit edasi Äripäevast