Tootearendusprogrammi PESA näitus alustab ringreisi

17. juuni, 2013

loovpesa color17. juunil lõpetas Loov Eesti virtuaalse tootearendusprogrammi PESA teine lend,  mida tähistatakse innovaatilisi tooteid eksponeeriva traditsioonilise rändnäitusega.  Näitus sai avaürituse Tallinnast Eesti Disaini Majast ning jätkab suvel oma teekonda läbi Pärnu, Viljandi ja Tartu. GALERII

 Loov Eesti tootearendusprogramm PESA eesmärk on innovaatiliste tootearenduse start-up’ide toetamine. Sel aastal on lõpetajate seas 12 põnevat tooteprojekti, kelle loominguga saab tutvuda Tallinnas  Disaini Majas alates 17.juunist ning suve jooksul ka Pärnus, Viljandis ja Tartus. Samas kuulutame välja ka uue konkursi sügisel algavasse PESA programmi,” rääkis Loov Eesti tegevjuht Eva Leemet.

Loov Eesti algatatud PESA aastane virtuaalne koolitusprogramm toetab alustavat ettevõtjat tootearenduse, turunduse, äriplaani koostamise, finantseerimise planeerimise ning strateegilise juhtimise valdkonnas. Programmi on koostanud professionaalsed koolitajad, nõu annavad personaalsed mentorid ning kaasatakse valdkonna eksperte.

Juba 20 aastat Avinurmes puidutooteid valmistava ettevõtte E.Strauss esindaja Eveli Toomingu sõnul aitas PESA programmis osalemine oma toodet paremini positsioneerida. „ Pidev käe pulsil hoidmine ja tagasiside andmine on ühe toote arendamise juures kõige kiiremini edasiviiv jõud. Loodan, et PESAs osalemine annab meile tõuke kaugele lennata ja meie puitvalgustid saavad tuntuks ka teisel pool piiri,” on Tooming entusiastlik.

PESA teise lennu hulgas on disainmööblit, lauanõusid, lauamänge, kardinaid, voodipesu, jalanõusid jt. Üks projektidest on sotsiaalne ettevõte, kus paberkottide valmistamisel kasutatakse erivajadustega tööjõu abi.

PESA projektid 2013. aastal olid järgmised: k00d.ee, Linnupette Lusikad, Wilderness Dreams, Goldmerk, MAKU, Kiriline, KAAL Disain, Projekt 0.72, E. Strauss, Nutikas Eesti Asi, Kontuur, Suzani.

Loov Eesti on projektidest kokku pannud tutvustava näituse koos fotomaterjalidega, millega võib tutvuda Tallinnas, Pärnus, Viljandis ja Tartus. Rändnäitus saab avapaugu Tallinnas 17. juunil kell 15.00 Eesti Disaini Majas (Kalasadama 8) ja on külastajatele avatud – 30. juunini. 

Edasi on võimalik näitust näha:

Pärnus: Pärnu Külastuskeskuses (Uus t 4): 8 – 21. juulil
Viljandis:  Viljandi Kultuuriakadeemias (Posti 1): 24. Juulist -07. Augustini
Tartu Loomemajanduskeskuses (Kalevi 17) 15 – 30. augustini

Avaldusi 2014. algavasse PESA programmi võtame vastu 6. septembrini aadressil mariliis@looveesti.ee

http://pesa.looveesti.ee/