Tallinna Ettevõtlusinkubaatoritega on ühinemas uued ettevõtjad

05. märts, 2013

Tln inkubaatoridTallinna Ettevõtlusinkubaatorite talvises liitumisvoorus avaldas enam kui 40 ettevõtjat soovi ühineda inkubaatoriga, neist 13 kaitses ka edukalt märtsikuu alguspäevil enda äriideed.

 

Ekspertidest hindamiskomisjoni ette jõudsid eriilmelised äriideed ja –inimesed. Inkubandi staatus otsustati anda nt rõivaidisainerile, noortele välismaal töötamiseks terviklahendusi pakkuvale ettevõttele, projekteerijatele, lasergraveerijale, pagariärile, loovagentuurile ja projekteerimisplatvormi loojatele.

Inkubaatorite juhatuse liige Anu Lõhmus tunneb head meelt, et inkubaatorit kui ettevõtja sõpra ning toetajat üha enam üles leitakse ning väärtustatakse. “Inkubaatoris saab tuge nii ettevõtlusega alustaja, kel soov enda äriga startida, kui ka juba tegutsev kasvu- ja ekspordisooviga ettevõte, kes soovib tuge äri arendamisel,” julgustab Anu kasvueesmärkidega ettevõtteid inkubaatoriga ühendust võtma.

Edukalt äriideed kaitsnud Remy Konimois loovagentuurist Algus tunnistab, et inkubaatoriga liitumise soov oli meeskonnal ühine: “Inkubaatori abil suudame läbida ka kõige tüütumad etapid, mis ettevõtlusega alustamisega kaasnevad. Samuti tekib mõnus ühtsustunne nii enda meeskonnaliikmete vahel kui ka terve inkubaatoripere liikmetega – kõik tegutsevad endale püstitatud eesmärkide nimel, näevad vaeva ja nad ei ole sellel raskel teekonnal üksi.”

Igale ettevõtjale on Tallinna Ettevõtlusinkubaatorites toeks personaalne konsultant, kes nõustab teda kogu inkubatsiooniperioodi vältel. Erialaste konsultatsioonide jaoks saab ettevõtja kasutada lisaks inkubaatori väliseid eksperte ja mentoreid – kogenud ja tunnustatud ettevõtjad, kes annavad edasi oma aastate jooksul omandatud praktilisi teadmisi ning kogemusi. Inkubaator pakub äri käivitamisel ja arendamisel nõustamis-, koolitus-  ning võrgustumisteenuseid ja võimalust üürida soodsatel tingimustel kontoriruume Tallinnas.

Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid on 2006. aastal loodud ettevõtluse tugistruktuur, mille eesmärgiks on toetada jätku- ja kasvusuutliku ettevõtluse kasvu ning vähendada alustava ettevõtja arenguriske inkubatsiooniteenuste pakkumise kaudu. Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid  opereerivad Tallinnas kolme ettevõtlusinkubaatorit kogupinnaga ca 2500 m2: Loomeinkubaatorit, Ülemiste ettevõtlusinkubaatorit ja Kopli ettevõtlusinkubaatorit. 2012. aastast kuuluvad Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid Euroopa äri- ja innovatsioonikeskuste võrgustikku.