Disainifestival Disainiöö raames avatakse näitus Foodjects

19. september, 2011

altDisainifestivali Disainiöö raames avatakse esmaspäeval, 19.septembril Hispaania toidunõude disaini näitus ” Foodjects”. Hispaania disainerite loominguga on võimalik tutvuda Disaini- ja Arhitektuurigaleriis (Pärnu mnt 6) 5.oktoobrini.


 

Hispaania kultuuris on toit ja gastronoomia olnud läbi aegade aukohal ning viimastel aastatel on Hispaania köök pälvinud laialdast tähelepanu ja tunnustust ka rahvusvaheliselt. Oma panuse Hispaania köögi uue näo kujundamisse on andnud ka Hispaania disainikunst.

Näitus Foodjects koondab enam kui sadat hoolikalt valitud eset, mis on sündinud Hispaania kokkade, disainerite ja ettevõtete inspireeriva ning loomingulise suhtluse tulemusena.

Hispaania köök ei paku elamusi mitte ainult maitsemeelele, vaid ka silmale. Käesolev näitus toob Eesti publikuni mitmekülgse valiku erinevate põlvkondade disainerite loomingust, milles materialiseerub kaasaegse Hispaania köögi võime inspireerida.

“Kokkade ja disainerite koostöös otsitakse toidu serveerimiseks uusi viise, mis võimaldavad paremini hinnata tekstuure, maitseid, aroome. Nii mõnedki toidunõud on disainitud konkreetset toitu silmas pidades, kuid juhtub ka vastupidist – mõne retsepti loomisel on saadud inspiratsiooni mõnest kindlast nõust,“ selgitas näituse Foodjectsi kuraator Martin Azúa.

’’Disainiöö festivali raames soovime harida Eesti disainihuvilisi ning tuua nendeni ka uudsed arengud mujalt maailmast. Foojects annab selleks suurepärase võimaluse. Samuti loodame, et toidudisain känetab ka neid, kes disainiga eelnevalt kokku pole puutunud,’’ lisas Disainifestival Disainiöö peakorraldaja Ilona Gurjanova.

Näitus jõuab Eestisse Hispaania suursaatkonna abil. Näitusele sissepääs on tasuta, galerii avatud E-L 12:00-18:00

Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi kuuluv Euroopa Innovatsioonifestival IF… ja Disainiöö toimub 16.-25.septembril Tallinnas. Innovatsioonifestivali elluviimisel osaleb 2 aasta jooksul kokku 6 linna – Barcelona, Milano, Kortrijk, Lissabon, Vilnius ja Tallinn. Fookuses on innovatsioon ja inimkeskne disain, sotsiaalne kaasatus, mobiilsus, säästlikkus ning tehnoloogia mõju igapäevaelule. 

Kuuenda disainifestivali programm on Euroopa kultuuripealinnale kohaselt mahukas. Kavasse kuuluvad rahvusvahelised disaininäitused, konkursid, erinevad konverentsid, töötoad, Disainioksjon, Pecha Kucha, võrgustumiseks loodud Disainiööklubi, moeetendused ja palju muud. Väärika punkti paneb festivalile Euroopa Disainijuhtimise Auhindade pidulik gala.